NU til jern…

Jeg tog de første kunstneriske skridt i 1997. De skridt er blevet til tusindevis af  eventyrlige kilometer.

Jeg startede med at lave tegninger med mudder, tusch, kul, tørpastel og knofedt.

De næste skridt førte mig til Sverige, hvor jeg i en del år hentede granit i naturen og Diabas i stenbrud, for at transformere dem til granitskulpturer.

Den videre rejse foregik med motorsav, hvor jeg i en årrække arbejdede meget stort på stillads og meget helt små træskulpturer med motorsav. Alle skåret i lokalt dyrket, fyldt med knaster tilført sanselighed og masser af (woodn)wonder. Samtidig afholdt jeg i 10 år masser af uforglemmelige “Skær en skulptur – motorsavskursus for kvinder”  tæt ved vandet og i skovbrynet på Valdemars Slot, Tåsinge. 

Lysten til at gøre skulpturerne brugbare, førte mig videre til en epoke med unika møbeldesign, hvor jeg forenede træskulpturens finurlighed med design og funktionalitet.

Efter en lang, sej og meningsfuld opdagelsesrejse med møbeldesign, stoppede jeg i 2019 op for at puste ud, holde pause og genoplade kreativiteten, for så at fortsætte vandringen.

I foråret 2021 kastede jeg mig over en gammel fascination og passion: Jern og især genbrugsjern der allerede har lidt rust og patina.

Jeg indrettede et hjørne af værkstedet til jern- og metalafdeling med nødvendig udsugning, skærebrænder, CO2 svejser og alt det arbejds- og sikkerhedsudstyr, der skal til for lave skulptur i jern og design i metal til haven og hjemmet.

Erfarne smede og håndværkere har hjulpet mig godt i gang med at lære kunsten at skære og svejse og trylle hårde jernplader og kantede stålplader om til bløde former i jern.

 

Svejseafdeling

Svejse- og jernværkstedet hos billedhugger Bente Hovendal

Forskelligt svejseudstyr

Forskelligt udstyr på svejsebordet

Tændt skærebrænder

Jernskulpturerne starter med at blive skåret ud i genbrugs pladejern med skærebrænder