..vandre stav, en støttende rejsefælle, et våben, en totempæl. En stav har mange forskellige navne og betydninger.

SHAMAN-WALKING-STICK--38-

Kreativ fitness 7. juli:  Skær og udsmyk en vandrestav i træ, så den bliver din rejsefælle og et symbol på din videre færd.

Staven har til alle tider været brugt af Det Oprindelige Folk i Amazonas, Sibirien, Peru, Australien, på Island og blandt Kelterne. Også i den Skandinaviske mytologi er den kendt som både vandrestav og scepter.

Staven har mange bibelske referencer ofte anset som et ”power object”, et symbol på autoritet og magt. Den har fungeret som våben og har til alle tider været vigtig ved ritualer og ceremonier. Livskraft og magiske evner er knyttet til dens funktion, der også forstærker og forbinder dens ejer med det himmelske og jordiske. Helt konkret kan staven også bruges som en forlænger af ens arme, den øger rækkevidden og styrken, når forhindringer skal forceres og bagage transporteres.

Har staven en spirituel funktion, ser den ud på èn måde. Er den et våben har den andre kendetegn. Skal den bruges som støtte og rejsefælle, på en eller flere ture, er der måske lagt nogle helt særlige og personlige symboler ind i staven.

En stav er unik for dens ejer, og laves i frisk træ. Den snittes og skæres til for så at blive dekoreret med fx snoninger, dyr tegn, eller ingenting! Som dekoration kan du bruge fjer, læder, skind, perler, sten, maling.

Vi starter med at se på forskellige stave, andre har lavet.

Derefter bliver du inviteret med på trommerejse, hvor arbejdet med din egen stav kan begynde at folde sig ud gennem de 4 timers fordybelsesarbejde.

Jeg hjælper, vejleder og inspirerer undervejs. Kreative fitness version 1 afslutter vi med tid til refleksion og mulighed for at dele din oplevelse.

Deltagelse kræver bare, at du har lyst, er nysgerrig og åben. Hverken kreativ kunnen, kunstnerisk eller håndværksmæssige færdigheder er nødvendige.

Mød op på værkstedet kl. 12.45. Betaling kr. 300,- er muligt med kontant eller via MobilePay. Børn 10-16 år halv pris. Arrangementet egner sig ikke til børn under 10 år.

På glædeligt gensyn på Frederiksø 🙂